Ethereum madenciliği, ethereum blok zinciri üzerinde yapılan finansal işlemleri onaylamak, transferleri sağlamak ve yeni ethereumlar üretmek anlamına gelir.
Block zincir temelinde, merkezi olmayan bir sistemle çalışan ethereum madenciliği en hızlı blok üreten ve işlemleri onaylayan kullanıcıya ödül verir.
Her yeni ethereum üretildiğinde oluşan blokların zorluk seviyeleri de artmaktadır ve bu nedenle madencilik (mining) için çok güçlü işlemcilere sahip bilgisayarlar gerekmektedir. Yani ethereum madenciliği hem blok zincire işlemler katmakta hem de yeni ethereum’ları serbest bırakmaktadır. Madencilik süreci, son işlemleri blok halinde derlemek ve hesaplamada zor bir bulmacayı çözmeye çalışmakla ilgilidir. Bulmacayı çözen ilk katılımcı, bir sonraki bloğu blok zincirine yerleştirip ödülleri topluyor.
Ödüller madenciliği teşvik ediyor ve hem işlem ücretlerini (Ethereum şeklinde madene ödenen) hem de yeni çıkan Ethereum’u içeriyor.
Ethereum kazım için genelde işlemcisi güçlü ekran kartları tercih edilir. 5~10 ekran kartının bir alt takıma takılmasıyla bir adet rig (worker) oluşur. Mining dilinde alt takım demek klasik bir bilgisayarın gövdesi demektir, yani power, ana kart, işlemci, ram ve harddisktir. Alt takım üzerine ana kartın modeline göre 3-5-10 adet ekran kartı takılabilir. Kurulan rig’lerin yani worker’ların oluşturduğu bir ortama farm (çiftlik) denir. Bir farm’ın içindeki rig’leri ve bu rig’lerdeki ekran kartlarını tek bir ekrandan yönetebilirsiniz.
Bu iş için ayıracağınız bütçe ne kadar önemliyse havalandırma sistemi ve elektrik alt yapısı da o kadar önemlidir. Elektriğin stabil ve akımın düzgün olması önemlidir. Cihazların çalıştığı ortamda hava sirkülasyonu düzgün olmalıdır. Elektrik güçlü ve stabil olmazsa, ortam serin tutulmazsa cihaz sürekli kapanıp açılır hatta power ve kartlar yanabilir.
Yer keşfi, bütçe belirlenmesi gibi konuları görüşmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.
GÜVENİLİR VE DÜRÜST MINING SERVİS
Gaziantep'ten tüm Türkiye'ye hizmet
Hemen Şimdi Online Servis Kaydı Bırakabilirsiniz